Vzdelávanie
Čas čítania 01:16
Vzdelávanie
Kategória:
Vzdelávanie

Na Strednej odbornej škole v Partizánskom vznikne centrum vzdelávania a prípravy pre strojárov

Renovácie sa dočkajú priestory SOŠ Partizánske v troch budovách školy.

Partizánske 9. októbra (TASR) – Na Strednej odbornej škole (SOŠ) v Partizánskom vznikne Centrum odborného vzdelávania a prípravy (COVP) pre strojárov. Stavebné práce, ako i materiálne vybavenie bude zriaďovateľ školy, ktorým je Trenčiansky samosprávny kraj (TSK), financovať z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), informoval v utorok Matej Plánek z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK.

“Novozriadené pracovisko COVP pre učebné odbory strojárstvo a ostatná kovospracujúca výroba bude po vybudovaní svojím vybavením zodpovedať súčasným trendom v strojárskom priemysle a aktuálnym požiadavkám trhu práce,” skonštatoval Plánek.

Renovácie sa dočkajú priestory SOŠ Partizánske v troch budovách školy. Na škole vznikne nové elektrotechnické laboratórium, autodiagnostické centrum, zváračské stredisko, CNC programovacia učebňa a CNC pracovisko. TSK plánuje obstarať aj materiálno-technické vybavenie novovytvorených odborných učební.

Predpokladané náklady na zriadenie centra odborného vzdelávania a prípravy v SOŠ Partizánske sa pohybujú vo výške 930.000 eur, vrátane päťpercentného spolufinancovania samosprávneho kraja. V súčasnosti Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zabezpečuje zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku a TSK pripravuje podklady pre začatie verejného obstarávania na dodávateľa stavebných prác. Samotnú realizáciu projektu predpokladá v prvom polroku budúceho roka.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."