Mám prácu
Čas čítania 03:40
Mám prácu
Kategória:
Mám prácu

Pes, najlepší kolega človeka? Mať domáceho maznáčika na pracovisku funguje!

Stretnúť v pražskej kancelárii spoločností Mars a jej divízie Royal Canin dobre vychované psy nie je nič zvláštne.

24. júna 2019, Bratislava — Stretnúť v pražskej kancelárii spoločností Mars a jej divízie Royal Canin dobre vychované psy nie je nič zvláštne. Toto pracovisko je domácim miláčikom dlhodobo otvorené a Spolupracovníci, ako spoločnosť nazýva svojich zamestnancov, si môžu užívať benefity s tým spojené. Vrátane štúdiami potvrdeného zníženia hladiny stresu. Mars sa dlhodobo umiestňuje na najvyšších priečkach rebríčka najlepších zamestnávateľov v Európe i na celom svete. Spoločne s Royal Canin sa navyše chcú podeliť o pozitívne skúsenosti v tejto oblasti aj s ďalšími zamestnávateľmi, ktorí sa tak môžu inšpirovať a podieľať sa na vytváraní lepšieho sveta pre domácich miláčikov aj lepších pracovísk pre ľudí.

Otváranie kancelárií štvornohým členom rodiny zamestnancov je súčasným svetovým trendom. Spoločnosti Mars a Royal Canin, globálni výrobcovia tejto rovnomennej značky aj mnohých ďalších, ako je Pedigree, Whiskas, Sheba alebo Perfect Fit, patria medzi priekopníkov.

„Ako výrobcovia krmív pre mačky a psov úprimne veríme, že práve vďaka nim je náš svet lepší,” hovorí James McGrath, Marketing Director Petcare v spoločnosti Mars, a súčasne vysvetľuje motiváciu spoločnosti prizvať chlpáčov aj do svojich kancelárií: “Zo skúseností našich kolegov v iných európskych kanceláriách vieme, že prítomnosť psa má pozitívny vplyv na našich spolupracovníkov, preto sme sa rozhodli túto aktivitu viac podporiť aj u nás v Prahe. Okrem ostatných benefitov, ako je lepšia sústredenosť, je hlavnou výhodou kancelárie otvorenej domácim miláčikom fakt, že ich prítomnosť minimalizuje stres.”

Spoločnosť Mars dlhodobo presadzuje svoj vlastný prístup založený na kanceláriách priateľských k zvieratám a už po dlhé roky je zapojená do podpory a propagácie týždňa venovaného miláčikom v práci, čím ostatným spoločnostiam dodáva odvahu otvoriť svoje priestory a nechať zamestnancov, aby si priviedli domácich miláčikov do práce.

“Prítomnosť domácich maznáčikov na pracovisku zvyšuje ich spokojnosť aj spokojnosť spolupracovníkov samotných,” povedal Stas Chernyavsky, General Manager of Royal Canin Eastern Southern Europe. “Mali sme príležitosť pozorovať na vlastné oči, ako veľmi je to na pracovisku poznať. Mať domácich miláčikov v práci skutočne funguje a my chceme dodať odvahu aj ostatným spoločnostiam a majiteľom domácich maznáčikov, aby to vyskúšali.”

Prieskumy ukázali, že pracoviská otvorené domácim miláčikom majú pozitívny vplyv na zamestnancov. HR riaditelia medzi najväčšími benefitmi zmieňujú lepšiu pracovnú morálku a rovnováhu medzi prácou a životom. 88% respondentov prieskumu z radov zamestnancov, ktorých pracovisko je domácim miláčikom otvorené, napríklad povedalo, že ich prítomnosť u nich zvyšuje pocit spokojnosti. 83% zaznamenalo zníženie hladiny stresu a rovnaký počet vďaka tomu cíti väčšiu lojalitu k zamestnávateľovi.

Výhody sa ukazujú aj v praxi. Tým, že sa spoločnosť stala “dog friendly” pracoviskom, získala flexibilnejších Spolupracovníkov. Tí sa už nemusia ponáhľať domov za svojimi domácimi miláčikmi a mať o nich strach, pretože sú tam celý deň sami. Prítomnosť domácich maznáčikov môže podporiť pracovnú morálku, pocit komunity a prinútiť ľudí k pravidelným prechádzkam vonku. Všetky tieto aspekty sú dobré pre zdravie a spoluprácu. Potvrdzuje sa tiež, že prítomnosť psa na pracovisku zlepšuje sociálne zručnosti a interakciu medzi Spolupracovníkmi. V neposlednom rade sú navyše zamestnávatelia s touto “dog friendly” politikou atraktívnejší pre nových uchádzačov. Mars chce preto zo svojich kancelárií vytvoriť miesto, kde budú domáci maznáčikovia nielen vítaní, ale stanú sa základnou súčasťou firemnej kultúry. Spoločnosť zároveň investuje do aktivít, ktoré im pomôžu lepšie porozumieť pozitívnemu vplyvu domácich maznáčikov na ľudí, a tak zaistiť lepšiu budúcnosť pre zvieratá, ako aj pre ich majiteľov.

Mars na Slovensku a v strednej Európe

Spoločnosť Mars vstúpila na slovenský trh v roku 1992. Od roku 2016 sú jej aktivity na slovenskom trhu zastrešené organizáciou Mars Multisales Central Europe, ktorá prepája český, slovenský, rumunský a maďarský trh. So svojimi súčasnými 540 spolupracovníkmi dnes pôsobí v troch kategóriách: segment cukroviniek (čokoláda, žuvačky a cukrovinky), potraviny (omáčky a ryža) a výživa pre domácich miláčikov. Okrem toho Mars v regióne prevádzkuje dve zo svojich najväčších tovární. V Poříčí nad Sázavou v Českej republike funguje jeden z najväčších výrobných závodov na výrobu nečokoládových cukroviniek v rámci celej spoločnosti Mars a tiež stredisko vývoja cukrovinkových produktov, v Maďarsku potom továreň v oblasti Csongrád-Bokros vyrába krmivo a pochúťky pre psov.

O spoločnosti Mars, Incorporated

Mars je rodinná firma s viac ako storočnou históriou, ktorá ponúka širokú škálu produktov a služieb pre spotrebiteľov a ich zvieracích miláčikov. S obratom takmer 35 miliárd dolárov je spoločnosť globálnym biznisom, ktorý vyrába niektoré z najobľúbenejších značiek na svete: M&M's®, SNICKERS®, TWIX®, MILKY WAY®, DOVE®, PEDIGREE®, ROYAL CANIN®, WHISKAS®, Extra, ORBIT ®, 5 ™, SKITTLES®, UNCLE BEN'S®, MARS DRINKS a COCOAVIA®. Mars tiež zaisťuje veterinárne služby v sieti veterinárnych nemocníc BANFIELD® Pet Hospitals, Blue Pearl®, VCA® and Pet Partners ™. Spoločnosť má sídlo v meste McLean vo Virgínii a pôsobí vo viac ako 80 krajinách sveta. Päť Princípov spoločnosti Mars - kvalita, zodpovednosť, vzájomnosť, efektivita a sloboda - inšpiruje viac než 100 000 spolupracovníkov, aby vytvárali hodnotu pre všetkých svojich partnerov a prinášali rast, na ktorý sú každý deň hrdí.

Viac informácií o spoločnosti Mars nájdete pod týmto odkazom www.mars.com

Royal Canin

Royal Canin je divízia Mars Petcare, ktorá spadá pod Mars Incorporated. Spoločnosť bola založená v roku 1968 vo Francúzsku a v súčasnosti patrí medzi najvyspelejších výrobcov krmiva pre domácich miláčikov na svete. Hlavné sídlo spoločnosti je zároveň domovom 180 mačiek a 160 psov. Tieto zvieratá majú prístup do areálu, kde sa prirodzene a nenútene stretávajú s našimi Spolupracovníkmi, čo slúži ako každodenné pripomenutie, pre koho pracujeme.

FOTO: Shutterstock