Vzdelávanie
Čas čítania 00:42
Vzdelávanie
Kategória:
Vzdelávanie

UNESCO znovu podporí akciu Girl’s Day, inšpirujúcu dievčatá k štúdiu informatiky

Slovenská komisia pre UNESCO aj v tomto roku podporí podujatie Girl’s Day, ktorého cieľom je motivovať dievčatá na stredných školách k štúdiu informatiky.

Bratislava 31. marca (TASR) – Slovenská komisia pre UNESCO (SK UNESCO) aj v tomto roku podporí podujatie Girl’s Day, ktorého cieľom je motivovať dievčatá na stredných školách k štúdiu informatiky. Na podujatie, ktoré sa online formou uskutoční 22. apríla, sa možno registrovať od štvrtka (1. 4.).
      
Medzinárodný deň žien v IT sa oslavuje na celom svete, každoročne štvrtý štvrtok v štvrtom mesiaci. Na Slovensku ho zastrešuje od roku 2014 občianske združenie (OZ) Aj Ty v IT.
      
“Aktivity OZ Aj Ty v IT sú prínosné pre technologicky rovnú spoločnosť na Slovensku a pomáhajú napĺňať ideály UNESCO, ku ktorým patrí okrem rozvoja ICT technológií aj rodová rovnosť a podpora žien a dievčat vo vede, technológii a inováciách,” pripomína na svojom webe SK UNESCO.

Zdroj, foto: TASR   

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."