Spravodajstvo
Lesezeit 00:57
Spravodajstvo
Kategorie:
Spravodajstvo

Kampaň Do práce na bicykli sa presúva na september

Bližšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu.

Bratislava 18. apríla (TASR) – Tradičnú májovú kampaň Do práce na bicykli presúva Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR z dôvodu pretrvávajúcich opatrení na zabránenie rozšírenia pandémie nového koronavírusu na september 2020. TASR o tom informovali predstavitelia rezortu.

Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) vidí v nevyhnutnej zmene i určitý pozitívny symbol. “Už niekoľko rokov sa vo viacerých európskych mestách koná práve počas septembra podujatie Európsky týždeň mobility,” pripomenul. Zároveň ocenil zvyšujúci sa záujem občanov i samospráv o rozvoj cyklistickej dopravy a zníženie enormného množstva áut na slovenských cestách.

Po dohode s organizačným a technickým garantom kampane, Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica, je registrácia samospráv predĺžená do 18. augusta 2020 s následným prihlasovaním jednotlivých 2 až 4-členných tímov do 7. septembra 2020. “Samotná kampaň bude v termíne od 1. do 30. septembra 2020. Bližšie podrobnosti sú uvedené na webovej stránke www.dopracenabicykli.eu,” doplnil hovorca MDV Ivan Rudolf.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."