Spravodajstvo
Reading time 01:44
Spravodajstvo
Category:
Spravodajstvo

Na veľtrhu Nábytok a bývanie sa predstaví 450 vystavujúcich firiem

Nadčasový dizajn, nové technológie výroby nábytku i nové trendy v dizajne ponúkne 28. ročník medzinárodného veľtrhu Nábytok a bývanie 2018.

Nitra 11. marca (TASR) – Nadčasový dizajn, nové technológie výroby nábytku i nové trendy v dizajne ponúkne 28. ročník medzinárodného veľtrhu Nábytok a bývanie 2018. Uskutoční sa od 13. do 18. marca tohto roka na výstavisku agrokomplexu Národného výstaviska, š.p. v Nitre. Na veľtrhu sa v dvanástich pavilónoch predstaví 450 vystavujúcich firiem.

„Súčasťou veľtrhu budú odborné podujatia a sprievodné fóra, ktoré odrážajú najaktuálnejšie témy nábytkárskeho priemyslu, ale aj program pre širokú verejnosť,“ informoval Martin Lužbeťák z agrokomplexu Národného výstaviska.

Nosnou témou veľtrhu je zdravé, štýlové a moderné bývanie. Práve tejto téme budú venované rôzne prednášky o zdravom bývaní a prírode v byte, uvoľnení a pohode v bývaní, o nápaditej a modernej architektúre a používaní progresívnych materiálov a technológií v nábytkárskej výrobe. „Konferencie a prednášky zamerané na aktuality, trendy či smer celého odvetvia sústredia v Nitre najväčších odborníkov. Vlani veľtrh navštívilo vyše 82.000 návštevníkov,“ povedal Lužbeťák.

Medzi sprievodné podujatia veľtrhu sa zaradí 21. ročník Fóra dizajnu, zameraného na prezentáciu autorského dizajnu. Rozdielom oproti predchádzajúcim rokom bude návrat k prvotnému konceptu Fóra dizajnu, ktorý Katarína Hubová a Ivan Čobej smerovali k prezentácii škôl a študentských prác. Neskôr sa výstava vyformovala na prehliadku tvorby profesionálnych dizajnérov, výrobcov a študentov vysokých a stredných škôl. „Fórum dizajnu sa v tomto roku stane výlučne študentským fórom, na ktorom sa so svojimi kolekciami predstavia vysoké školy, venujúce sa i výučbe v oblasti tvorby nábytku a bývania,“ skonštatoval Lužbeťák. Študenti budú prezentovať kompletné dizajnové riešenia bytových priestorov podľa vlastných predstáv.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."