Vzdelávanie
Reading time 01:22
Vzdelávanie
Category:
Vzdelávanie

Študenti Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici nahliadli do logistického centra spoločnosti Amazon

V uplynulých dňoch nazreli do jeho priestorov a dozvedeli sa o jeho fungovaní a procesoch priamo od profesionálov z praxe.

Banská Bystrica 29. marca (TASR) – Po úspešnej spolupráci na podujatí Zo školy na zimák – Univerzitný deň pracovných príležitostí dostali študenti Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici možnosť navštíviť nedávno otvorené Centrum reverznej logistiky spoločnosti Amazon v Seredi. V uplynulých dňoch nazreli do jeho priestorov a dozvedeli sa o jeho fungovaní a procesoch priamo od profesionálov z praxe. TASR o tom vo štvrtok informovala Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB.

“Veľmi si ceníme spoluprácu s Amazonom, najmä však to, že proaktívne oslovili univerzity s rôznym typom aktivít, čo na jednej strane robí štúdium atraktívnejším a na druhej, umožní pripraviť kvalitnejších absolventov pre trh práce. Myslím si, že je to “win-win” vzťah. Veríme, že spolupráca bude pokračovať,” konštatovala Gabriela Kormancová, odborná asistentka z univerzity.

Ako dodala, UMB považuje za obohacujúce, že študenti môžu pracovať s ľuďmi z celého sveta z rôznych oblastí, čo je ideálny priestor na učenie sa, spoločné nápady a zlepšenia.

“Jednou z priorít Amazonu je zamestnávať a rozvíjať tých najlepších. Teší nás, že ľudí s týmto potenciálom je na Slovensku naozaj veľa,” doplnil Matt Greene, generálny riaditeľ logistického centra v Seredi.

Možnosť navštíviť priestory centra, ktorá bola súčasťou programu Mesiac kariéry a osobného rozvoja organizovaného Kariérnym centrom UMB, využilo 42 študentov a štyri pedagogičky.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."