Vzdelávanie
Reading time 01:11
Vzdelávanie
Category:
Vzdelávanie

Teplické gymnázium je pokračovateľom jednej z prvých škôl tohto typu v krajine

Vzdelávacia inštitúcia v tamojšej mestskej časti Horné Rakovce si zakladá na rodinnej atmosfére, športe či informatike.

Turčianske Teplice 27. mája (TASR)– Jedno z prvých gymnázií na Slovensku sídlilo v Kláštore pod Znievom. Jeho pokračovateľom je gymnázium, ktoré je organizačnou zložkou Spojenej školy v Turčianskych Tepliciach. Vzdelávacia inštitúcia v tamojšej mestskej časti Horné Rakovce si zakladá na rodinnej atmosfére, športe či informatike.

Spojená škola v Horných Rakovciach funguje vo svojej terajšej podobe od roku 2008. Jej organizačnými zložkami sú Základná škola s materskou školou s prvým až piatym ročníkom a Gymnázium Mikuláša Galandu so štvorročnou a osemročnou formou štúdia. Gymnázium vzniklo v roku 1970, čiže si o dva roky pripomenie 50. výročie.

Školu navštevujú nielen deti z Turčianskych Teplíc a okolitých obcí, ale i z Koštian, Martina či Kláštora pod Znievom. “My sme oproti Martinu, keď to porovnám s ostatnými gymnáziami, menšie gymnázium. Niektorým deťom a rodičom vyhovuje, keď je prostredie rodinné. Ja ako riaditeľ poznám každého žiaka po mene. Výchovná stránka u nás tým, že je menej detí a môžeme sa im aj individuálne venovať, je kvalitatívnejšie na tom trochu lepšie ako v tých väčších gymnáziách,” vysvetlil riaditeľ školy Igor Arvensis.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."