Spravodajstvo
Reading time 01:13
Spravodajstvo
Category:
Spravodajstvo

Trenčianska univerzita sa stala členom európskej vzdelávacej aliancie EU radices

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne sa stala členom európskej vzdelávacej aliancie EU radices. Cieľom aliancie je zapojenie sa do iniciatívy Európskej komisie pod názvom Európske univerzity v rámci programu Erasmus+ a vytvorenie európskeho vysokoškolského medzinárodného kampusu.

Trenčín 23. januára (TASR) – Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne sa stala členom európskej vzdelávacej aliancie EU radices. Cieľom aliancie je zapojenie sa do iniciatívy Európskej komisie pod názvom Európske univerzity v rámci programu Erasmus+ a vytvorenie európskeho vysokoškolského medzinárodného kampusu.
      
Ako informovala hovorkyňa TnUAD Lucia Petríková, subjekty združené v aliancii deklarujú víziu vytvorenia siete univerzít s dlhodobou spoločnou stratégiou pre vzdelávanie. Členmi aliancie sú univerzity z Francúzska, Nemecka, Poľska, Talianska, Švédska. Hlavným koordinátorom aliancie je University of Castilla-la Mancha (Španielsko), ktorá je zároveň žiadateľom projektu v rámci programu Erasmus+ Európske univerzity 2020.
      
Projekt sa sústredí výlučne na programy tretieho stupňa vysokoškolského štúdia, na výmenu študentov a vyučujúcich v rámci PhD. programov, vytvorenie modulov a vzájomnej podpory a pomoci v rámci konzorcia.
      
Podľa rektora univerzity Jozefa Habánika je účasť v aliancii dôkazom, že Trenčianska univerzita aktívne reaguje na nové výzvy súvisiace s integračným procesom a formovaním vzdelávacieho priestoru.
      
„Univerzita tak permanentne posilňuje svoj európsky rozmer, svojim študentom je schopná poskytnúť možnosť absolvovať časť štúdia na partnerskej zahraničnej vysokej škole a zvyšovať tak atraktívnosť a kvalitu vzdelávania,“ doplnil Habánik.

Zdroj, foto: TASR   

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."