Vzdelávanie
Reading time 01:34
Vzdelávanie
Category:
Vzdelávanie

Štátny pedagogický ústav hľadá učiteľov predmetov 1. až 5. ročníka ZŠ na tvorbu vzdelávacích videí

Štátny pedagogický ústav vytvára databázu krátkych vzdelávacích videí pre predmety 1. až 5. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským, vyučovacím jazykom národnostnej menšiny aj pre školy s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny.

Bratislava 1. októbra (TASR) – Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) vytvára databázu krátkych vzdelávacích videí pre predmety 1. až 5. ročníka základných škôl s vyučovacím jazykom slovenským, vyučovacím jazykom národnostnej menšiny aj pre školy s vyučovaním jazyka národnostnej menšiny. V súčasnosti hľadá učiteľov predmetov od 1. po 5. ročník základnej školy na tvorbu vzdelávacieho obsahu. Informuje o tom ŠPÚ na svojom webe.
      
Do procesu tvorby videí sa v predchádzajúcich mesiacoch zapojili učitelia z celého Slovenska. Spolupráca na tvorbe vzdelávacieho obsahu je finančne honorovaná. V nasledujúcom období pribudnú video hodiny z 1. až 5. ročníka základných škôl, ktorých tvorbu bude zastrešovať ŠPÚ. V prípade, že majú učitelia o spoluprácu záujem, musia vyplniť dotazník k tvorbe videí podľa vyučovacieho jazyka školy a následne ich bude ŠPÚ kontaktovať.
      
Materiál sa stane súčasťou EduTV, projektu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. “Bude edukačnou pomôckou pre žiakov, ale aj učiteľov či rodičov najmä v prípade, ak sa žiak z rôznych dôvodov nemôže zúčastňovať na prezenčnej výučbe. Videá budú spracované v súlade s cieľmi a obsahom predmetov podľa štátnych vzdelávacích programov,” uvádza sa na webe ŠPÚ.
      
Osvojovanie učiva je podporené aj pracovnými listami vytvorenými priamo k vzdelávacím videám. Edukačné videá vytvárajú priamo učitelia z praxe, ktorým ŠPÚ poskytne metodickú podporu. ŠPÚ informoval, že k 22. septembru bolo vo vzdelávacej sekcii EduTV 746 videí pre druhý stupeň základných škôl a dopĺňajú ich vzdelávacie videá Khan Academy.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."