Spravodajstvo
Olvasási idő 01:21
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Spoločnosť ZKW plánuje rozšíriť výrobu, pribudne 900 nových pracovných miest

Podľa projektovej dokumentácie predloženej na posúdenie vplyvov na životné prostredie by mali investičné náklady dosiahnuť 25 miliónov eur.

Topoľčany 14. apríla (TASR) – Spoločnosť ZKW Slovakia v Krušovciach pri Topoľčanoch plánuje rozšíriť svoje priestory na výrobu a montáž svetlometov pre motorové vozidlá. V novej výrobnej hale a prístavbe k existujúcim priestorom plánuje vytvoriť 896 pracovných miest, z toho zhruba stovku v administratíve. Podľa projektovej dokumentácie predloženej na posúdenie vplyvov na životné prostredie by mali investičné náklady dosiahnuť 25 miliónov eur.

Potrebu rozšírenia výrobno-montážnych priestorov zdôvodnilo vedenie spoločnosti pozitívnym vývojom rozvoja automobilového priemyslu a zvýšeným dopytom po výrobkoch firmy.

Výstavbu plánuje dcérska spoločnosť rakúskeho koncernu ZKW rozbehnúť v polovici tohto roka, ukončenie je naplánované na apríl budúceho roka. Parcela, na ktorej by mala vyrásť nová hala, je v majetku Slovenského pozemkového fondu a je predmetom záujmu o kúpu zo strany investora. Okrem rozšírenia priestorov pre výrobu, montáž a skladovanie svetlometov plánuje firma vybudovať aj nové administratívno-sociálne priestory pre zamestnancov, parkovacie plochy a súvisiacu infraštruktúru.

ZKW Slovakia s.r.o. je jednou z ôsmich pobočiek, ktoré má rakúsky koncern po celom svete. V Krušovciach pôsobí od roku 2006. Spoločnosť začínala s 93 zamestnancami, v súčasnosti dáva prácu vyše 2400 ľuďom. O rozšírení výroby na Slovensku rozhodlo vedenie koncernu koncom minulého roka. Uplatnenie v nových priestoroch nájdu nielen výrobní pracovníci, ale aj špecialisti z oblasti vývoja svetlometov.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."