Spravodajstvo
Olvasási idő 01:24
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Vo Fakultnej nemocnici Trenčín sa podľa sestier neriešia personálne problémy, založili odbory

Zdravotné sestry z OAIM veria, že zamestnávateľ pochopí vznik odborovej organizácie ako nástroj pre spoločnú spoluprácu v prospech pacienta, ale taktiež v prospech budúcej generácie sestier FN.

Trenčín 1. augusta (TASR) – Vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne sa dlhodobo neriešia personálne problémy, čo spôsobuje ohrozovanie zdravia a životov pacientov. Myslia si to zdravotné sestry z Oddelenia anesteziológie a intenzívnej medicíny (OAIM), ktoré si ako reakciu na „zlyhanie personálnej politiky“ založili Základnú odborovú organizáciu sestier a pôrodných asistentiek pri Fakultnej nemocnici Trenčín.
      
Ako informovala predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká, aj napriek dôslednému plneniu si pracovných povinností sestrami OAIM mohlo dôjsť, vzhľadom na ich počet, k ohrozeniu zdravia človeka – pacienta. Zdravotné sestry z OAIM veria, že zamestnávateľ pochopí vznik odborovej organizácie ako nástroj pre spoločnú spoluprácu v prospech pacienta, ale taktiež v prospech budúcej generácie sestier FN. 
      
Hlavným cieľom odborového združenia je prijatie takých opatrení zo strany zamestnávateľa, aby bolo zabezpečené dodržiavanie personálnych normatívov, kolektívnej zmluvy a Zákonníka práce pre všetkých zamestnancov FN Trenčín.
      
„V trenčianskej nemocnici sú dlhodobo neriešené problémy v personálnej oblasti, ktoré v konečnom dôsledku spôsobujú ohrozovanie zdravia a životov pacientov, čo je absolútne neprípustné. Sme preto radi, že v tejto nemocnici vzniká nová bunka nášho odborového združenia, ktorá bude obhajovať práva a záujmy zamestnancov, čo v konečnom dôsledku zlepší kvalitu zdravotnej starostlivosti. Odborová organizovanosť umožní riešiť nakopené problémy na úrovni rokovania s vedením nemocnice aj v kolektívnom vyjednávaní,“ uviedla Kavecká. 

Zdroj, foto: TASR   

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."