Spravodajstvo
Olvasási idő 01:03
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

SAŽP vypracovala koncepciu environmentálnej výchovy a vzdelávania

Slovenská agentúra životného prostredia vypracovala Koncepciu rozvoja environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety v SAŽP do roku 2030. Jednou z priorít je zvyšovanie environmentálneho povedomia. 

Bratislava 7. februára (TASR) – Slovenská agentúra životného prostredia (SAŽP) vypracovala Koncepciu rozvoja environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety v SAŽP do roku 2030. Jednou z priorít je zvyšovanie environmentálneho povedomia. TASR o tom informovala špecialistka na PR Iveta Kureková.
      
Témy environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety sú zmena klímy, obehové hospodárstvo, predchádzanie vzniku odpadu, udržateľná výroba a spotreba či výchova pre udržateľný rozvoj. “SAŽP sa chce stať inštitúciou, ktorá poskytuje príklady pre realizáciu princípov udržateľného rozvoja v praxi. Svoje miesto vidí v skvalitňovaní systému neformálnej environmentálnej výchovy, vzdelávania a osvety na Slovensku, vo vytváraní vhodného prostredia pre spoluprácu, sieťovanie a výskum v rámci envirorezortu i mimo neho,” uviedla Kureková. Tento cieľ chce SAŽP uskutočniť opatreniami zameranými na rozvoj vnútorných kapacít, inováciu ponuky environmentálnej výchovy, budovanie modelového strediska a národnou koordináciou.
      
Didaktickým poslaním environmentálnej výchovy SAŽP bude snaha, aby ľudia pozitívne, ale kriticky mysleli a boli schopní zmeny, priblížila Kureková.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."