Spravodajstvo
Olvasási idő 01:12
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Trnavský Stellantis chystá zmeny vo výrobe, preinvestuje 180 miliónov eur

Trnavská automobilka Stellantis Slovakia plánuje preinvestovať približne 180 miliónov eur.

Bratislava 28. júna (TASR) – Trnavská automobilka Stellantis Slovakia plánuje preinvestovať približne 180 miliónov eur. Firma sa tak pripravuje na výrobu nových modelov automobilov, ktoré by mali nahradiť súčasne vyrábaný sortiment. Na pondelkovej tlačovej konferencii o tom informoval premiér Eduard Heger (OĽANO). Pôjde o segment malých automobilov, z ktorých veľká časť bude elektrických. Konkrétne modely a značky však nespresnili.
      
“Trnava získala od koncernu nový výrobný program a bude sa jednať o investíciu vo výške 180 miliónov eur,” povedal Heger. Pripomenul, že automobilka od roku 2005 preinvestovala na Slovensku 1,2 miliardy eur a vyrobila takmer štyri milióny automobilov. Prvé nové modely by mali zísť z výrobnej linky koncom budúceho roka. Automobilka podľa premiéra požiadala aj o štátnu pomoc, no zatiaľ o nej nebolo rozhodnuté.
      
Automobilka Stellantis Slovakia priamo zamestnáva 4000 ľudí a ďalších 20.000 pracuje pre jej subdodávateľov. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) zdôraznil, že investíciu a nový výrobný program vedenie koncernu umiestni do Trnavy, napriek obrovskému konkurenčnému tlaku 24 sesterských závodov po celej Európe. “Ak chcela vyhrať Trnava tento súboj v rámci vlastnej firmy o túto perspektívu, o novú budúcnosť, museli presvedčiť, že Trnava za to stojí, že zamestnanci dokážu produkovať mimoriadne vysokú kvalitu,” dodal Matovič.

Zdroj, foto: TASR   

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."