Spravodajstvo
Čas čítania 01:31
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Žilinčania prezrádzajú: Kde pracujú a koľko zarábajú?

V spolupráci s Refresherom sme sa vybrali do ulíc Žiliny, aby sme sa pýtali jej obyvateľov na ich povolania a zárobky. Moderátor Kamil sa zaujímal nielen o to, koľko zarobia za mesiac, ale aj o to, či sú spokojní so svojou prácou a aký plat by považovali za ideálny.

Tento krátky prieskum priniesol množstvo zaujímavých odpovedí.

Účastníci ankety pracujú v rôznych odvetviach – od pedagogiky, nehnuteľností a psychológie až po voľnú umeleckú tvorbu, e-commerce a predaj časopisov. Aké sumy dosahujú ich výplaty, sa dozvieš vo videu alebo v článku tu.

Vysnívaná práca – čo to je?

Podľa ankety by mala poskytovať slobodu, možnosť pracovať medzi ľuďmi, viac voľného času, žiadne nočné zmeny a najmä pôžitok z povolania.

V kontexte práce na diaľku skúma naša materská spoločnosť TREXIMA Bratislava prácu na diaľku. Projekt WinWin4WorkLife (WinWin), ktorý odštartoval 9. februára v Luxemburskom meste Belval úvodným stretnutím konzorcia, sa zameriava na komplexné pochopenie a riešenie vplyvov práce na diaľku v Európe. Tento 3,5-ročný prieskum v rámci programu Horizon Europe spája odborníkov z rôznych oblastí, aby identifikovali kľúčové podmienky pre zdravú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Projekt tiež vytvára prognostické modely a návrhy politík pre udržateľné smerovanie práce na diaľku.

Viac o projekte nájdete tu.

A čo ty? Máš už svoj „dream job“?

Ak nie, pozri si aktuálne voľné pozície na Worki.sk. Či už chceš pracovať on-site alebo z domu, zadaj kľúčové slová, zvoľ si miesto výkonu, pošli CV a čakaj na odpoveď. Ak ešte nemáš životopis, na Worki si ho vytvoríš raz-dva. Zaregistruj sa, zverejni svoj životopis pre firmy a zvýš tak svoje šance na získanie vysnívanej práce! Alebo využi možnosť posielania pracovných ponúk priamo na tvoj e-mail tu.

Pripravil Tím Worki v spolupráci s portálom Refresher