Vzdelávanie
Čas čítania 00:51
Vzdelávanie
Kategória:
Vzdelávanie

Letné školy budú pokračovať, pôjde na ne minimálne 400.000 eur

Projekt letných škôl bude pokračovať aj v tomto roku v období letných prázdnin.

Bratislava 16. marca (TASR) – Projekt letných škôl bude pokračovať aj v tomto roku v období letných prázdnin. Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) potvrdil, že na ne bude vyčlenených minimálne 400.000 eur.
      
Letné školy sa realizovali aj vlani a vyčlenených na ne bolo 400.000 eur, informoval odbor komunikácie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. “Tento rok v ňom plánujeme pokračovať a vyčleníme naň minimálne rovnakú sumu. Už teraz vyzývame učiteľov, že v prípade záujmu môžu začať pripravovať projekty,” povedal šéf rezortu školstva.
      
Vlani sa letné školy konali v auguste, vždy od pondelka do piatka. Boli dobrovoľné pre školy, žiakov aj učiteľov. Vzdelávanie v nich má mať zážitkový, hravý a tvorivý charakter. Cieľom je najmä pomôcť vyrovnať rozdiely vo vedomostiach a zručnostiach, ktoré vznikli alebo sa prehĺbili v dôsledku koronakrízy.

Zdroj, foto: TASR   

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."