Vzdelávanie
Lesezeit 01:17
Vzdelávanie
Kategorie:
Vzdelávanie

Najvýraznejší problém s nedostatkom učiteľov je v Bratislave a jej okolí

Problém s nedostatkom učiteľov je najvýraznejší v Bratislave a jej okolí.

Bratislava 17. augusta (TASR) – Problém s nedostatkom učiteľov je najvýraznejší v Bratislave a jej okolí, pre TASR to skonštatoval odbor komunikácie a protokolu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR s tým, že to vyplýva z vyjadrení mestských častí hlavného mesta a zástupcov Bratislavského samosprávneho kraja.
      
“Podobne sa situácia javí aj podľa portálu Edujobs, ale zároveň je potrebné povedať, že na základe ponuky voľných pracovných miest nie je možné zovšeobecňovať a robiť jednoznačné závery,” uviedlo ministerstvo. Zároveň rezort školstva konštatuje, že eviduje nedostatok učiteľov niektorých predmetov, predovšetkým matematiky, anglického jazyka, chémie, fyziky či biológie.
      
“Ministerstvo školstva pod vedením Branislava Gröhlinga (SaS) intenzívne pracuje na riešeniach, ktorých cieľom je zlepšenie celkovej situácie a podmienok pre učiteľov,” poznamenali z ministerstva. V tejto súvislosti zástupcovia rezortu začali debaty s Ministerstvom financií SR týkajúce sa platov učiteľov. “Zvýšenie platov učiteľov bude závisieť od možností štátneho rozpočtu. V odmeňovaní učiteľov by sa v budúcnosti mala odraziť aj ich aktivita,” doplnilo ministerstvo. Zároveň doplnilo, že zvyšovaniu platov učiteľov musí predchádzať široká diskusia, napríklad aj na koaličnej rade, keďže pôjde o tému, ktorá môže ovplyvniť aj ďalšie oblasti.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."