Vzdelávanie
Lesezeit 00:47
Vzdelávanie
Kategorie:
Vzdelávanie

Štátny pedagogický ústav pripravuje webinár k mediálnej gramotnosti pre učiteľov v materských školách

Štátny pedagogický ústav pripravuje koncom júna (28. a 29. 6.) webináre zamerané na rozvíjanie mediálnej gramotnosti učiteľov v materských školách.

Bratislava 21. júna (TASR) – Štátny pedagogický ústav (ŠPÚ) pripravuje koncom júna (28. a 29. 6.) webináre zamerané na rozvíjanie mediálnej gramotnosti učiteľov v materských školách. Venovaný bude témam ako vplyv médií na spoločnosť, práca s informáciami a faktami či najčastejšie chyby pri argumentácii. Na webovom sídle o tom informuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.
      
Témy sú prepojené s rozvíjaním kritického myslenia a mediálnej gramotnosti detí v predškolskom veku. Webinár sa realizuje v nadväznosti na metodickú príručku Mediálna výchova v materských školách – cesta k mediálnej gramotnosti, ktorá je dostupná na webe ŠPÚ. Účasť na webinári je bezplatná.
     
Program webinára tvoria dve časti. Prvou je téma mediálna gramotnosť a kritické myslenie a druhá ako podporiť rozvoj kritického myslenia u detí.

Zdroj, foto: TASR  

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."