Vzdelávanie
Lesezeit 01:24
Vzdelávanie
Kategorie:
Vzdelávanie

Trnavská arcidiecézna charita otvára rozvojový program pre stredoškolákov

Trnavská arcidiecézna charita odštartuje v Trnave v septembri nový rozvojový program pre študentov stredných škôl.

Trnava 23. augusta (TASR) – Trnavská arcidiecézna charita (TACH) odštartuje v Trnave v septembri nový rozvojový program pre študentov stredných škôl. Záujemcovia sa môžu prihlasovať do 10. septembra, program na rozvoj a realizáciu nápadov, prospešných pre komunitu je otvorený pre 25 mladých ľudí. Informovala o tom PR manažérka TACH Darina Kukuľová Kvetanová.
      
Projekt realizuje TACH v spolupráci s organizáciou Youth for equality. Program prepája vzdelávanie, prax a dobrovoľnícke príležitosti. “Počas desiatich týždňov študenti absolvujú praktické workshopy, zamerané na sebapoznávanie a získanie kompetencií v oblastiach ako riadenie času, spolupráca a vedenie ľudí, projektový manažment, marketing, komunikácia či tvorba podnikateľského plánu. Následne sa budú venovať práci na vlastnom projekte prospešnom pre komunitu, vďaka čomu si s podporou mentorov vyskúšajú získané vedomosti a zručnosti v praxi,” uviedla projektová manažérka TACH Jana Žišková.  
      
Okrem toho si študenti budú môcť vybrať z ponuky dobrovoľníckych aktivít TACH. Môžu sa napríklad stať súčasťou dobrovoľníckych tímov, ktoré charita vytvorila pre podporu jej projektov a venujú seniorom alebo ľuďom bez domova (formou streetworku), zapojiť sa do potravinovej a materiálnej pomoci, do praktických a kreatívnych aktivít v komunitnom centre Špitálik či do charitných zbierok. Vítaná je aj vlastná dobrovoľnícka aktivita či projekt.  
      
Program je realizovaný vďaka podpore Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."