Hľadám prácu
Reading time 03:26
Hľadám prácu
Category:
Hľadám prácu

Zmena povolania, zamestnania, voľba školy? Stretnite sa s kariérovým poradcom

Ak premýšľate o zmene povolania alebo zamestnania, využite bezplatné príležitosti pre stretnutie s kariérovým poradcom počas Týždňa kariéry, ktorý sa koná 2.-6. decembra 2019!

Prieskumy ukazujú, že 43% Slovákov považuje zamestnanie len za spôsob, ako zarobiť peniaze, nič viac. Zároveň približne polovica absolventov nikdy nepracovalo v odbore, ktorý vyštudovali. Aj to sú dôvody, pre ktoré je dôležité venovať výberu povolania a zamestnania náležitú pozornosť. Na akú prácu sa hodím? V čom som naozaj dobrá/dobrý? Ako nájsť prácu, ktorá ma bude napĺňať? Ak premýšľate o zmene povolania alebo zamestnania, využite bezplatné príležitosti pre stretnutie s kariérovým poradcom. Týždeň kariéry je iniciatívou centra Euroguidance a Združenia pre kariérové poradenstvo a rozvoj kariéry. V rámci nej sa do konca roka koná viac než 80 rôznych workshopov, aktivít či bezplatných konzultácií kariérového poradenstva v mestách na celom Slovensku.

Čo je kariérové poradenstvo ?

Kariérové poradenstvo vám môže pomôcť v prípade, ak:

  • …nie ste spokojný vo vašom súčasnom zamestnaní,

  • …premýšľate o zmene zamestnania alebo povolania,

  • …vaša súčasná práca vás nenapĺňa,

  • …chcete zistiť svoje silné stránky, zručnosti, talenty a prepojiť ich s možnosťami trhu práce,

  • …hľadáte si prácu a potrebujete sa zorientovať a nabrať sebavedomie,

  • …trápite sa s výberom vysokej školy, alebo kurzu.

Ako vyzerá kariérové poradenstvo? Kariérový poradca vám pomocou pomôže zistiť vaše záujmy, silné stránky, talenty či zručnosti. Následne spoločne tieto požiadavky prepájate s trhom práce tak, aby ste našli vhodné povolanie práve pre vašu situáciu.

Počas Týždňa kariéry sa môžete tešiť na šnúru interaktívnych workshopov a individuálnych konzultácií „Na kávu s kariérovým poradcom“. „Podujatia ‚Na kávu s kariérovým poradcom‘ prinášajú možnosť stretnutia a individuálnej konzultácie úplne zadarmo pre všetkých, ktorí premýšľajú nad zmenou povolania. Chceme, aby každý mal možnosť získať povolanie, v ktorom naplno využije svoj potenciál. Odborná pomoc pri voľbe alebo zmene povolania býva čoraz vyhľadávanejšou.“ hovorí kariérová poradkyňa Michaela Valicová z Kariérneho Kompasu. Súčasťou večera „Na kávu s kariérovým poradcom“ bude interaktívny workshop prípadne individuálna konzultácia s profesionálnym kariérovým poradcom.

Je kariérové poradenstvo pre vás?

Priemerný Slovák za život vystrieda tri až štyri zamestnania a stále viac ich pre lepšiu spokojnosť v práci využíva služby kariérového poradcu. „Na začiatku som stál pred rozhodnutím ako ďalej v mojom pracovnom živote. Potreboval som sa zorientovať, ktorým smerom sa vybrať, keďže som mal dve rôzne ponuky práce a nevedel som sa rozhodnúť. Poradenstvo mi pomohlo moje problémy v rozhodovaní pomenovať, odbúrať strach a obavy, ktoré som cítil a pohnúť sa ďalej z miesta. Priznám sa, že som neveril, že mi to dokáže zmeniť celkovú kvalitu života. Odporúčam“ hovorí o svojej skúsenosti s kariérovou poradkyňou Jozef.

S kariérovým poradcom sa na káve môžete stretnúť zadarmo v týchto mestách:

Na stránke http://tyzdenkariery.sk/program/ nájdete ďalšie príležitosti pre stretnutia aj v ďalších mestách – môžete si napríklad tiež vyskúšať bilanciu kompetencií, alebo nájsť aj aktivity pre mladých, ktorí si vyberajú školu. Pre viac informácií kontaktujte [email protected] alebo telefonicky na 0907 433 299.


Združenie pre kariérové poradenstvo a rozvoj kariéry vzniklo v roku 2014 s cieľom poskytnúť odborníkom platformu pre zdieľanie skúseností a rozvoj odbornosti. S viac ako 100 členmi zastupuje a háji záujmy kariérového poradenstva a pracuje na zvyšovaní dostupnosti jeho služieb pre verejnosť. Viac informácií o Združení nájdete na stránke www.rozvojkariery.sk.


Euroguidance centrum na Slovensku je súčasťou celoeurópskej siete, ktorá umožňuje vzájomnú inšpiráciu medzi poradenskými systémami v jednotlivých krajinách a podporuje rozvoj služieb celoživotného poradenstva prostredníctvom výmeny príkladov dobrej praxe. Sieť Euroguidance zároveň podporuje mobilitu v Európe za účelom vzdelávania sa a odbornej prípravy.

Partner podujatí:

Na organizácii podujatí „Na kávu s kariérovým poradcom“ sa podieľajú: