Spravodajstvo
Čas čítania 01:24
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Najlepšie malé a stredné firmy sú z IT, dopravy, ale aj z výrobnej sféry

Ocenenie Diamanty slovenského biznisu, ktoré vyhlásil Forbes so spoločnosťou Enterprise Investors, si v tomto roku odniesli firmy podnikajúce v IT sektore, v oblasti dopravy aj výrobné spoločnosti. Cena je určená pre malé a stredné firmy zo Slovenska s tržbami od dvoch do 50 miliónov eur s najrýchlejším a najzdravším rastom.

Bratislava 27. októbra (TASR) – “Malé a stredné firmy sú chrbtovou kosťou slovenskej ekonomiky. Skvelou správou je, že mnohé firmy sa umiestňujú v rebríčku opakovane, čiže dokážu kontinuálne rásť. Tie, ktoré sme ocenili tento rok, majú šancu zásadne vyrásť a dosiahnuť veľké medzinárodné úspechy,” povedal viceprezident spoločnosti Enterprise Investors Martin Chocholáček.

Ocenenie Diamanty slovenského biznisu je jediným rebríčkom na Slovensku, ktorý od roku 2009 mapuje najrýchlejšie zdravo rastúce slovenské malé a stredné spoločnosti.

V Bratislave prvú pozíciu v rebríčku najrýchlejšie a najzdravšie rastúcich malých a stredných firiem obhájila firma TrustPay, ktorá poskytuje riešenia pre bezpečné platby elektronickým obchodom v celej Európe. V regióne západného Slovenska prvú priečku rebríčka obsadila spoločnosť HoReCup. Tá od roku 2006 vyrába servítky a ochranné rúška na najmodernejších technológiách.

Jednotkou v stredoslovenskom regióne je spoločnosť The Holsters Company z Banskej Štiavnice, ktorá predáva kožené puzdrá a podarilo sa jej presadiť na lukratívnom, no zároveň extrémne konkurenčnom americkom trhu. Na pozíciu lídra východoslovenského regiónu sa z vlaňajšieho druhého miesta posunula firma SWIDA Innovative, ktorá sa špecializuje na expresné transporty a manažuje overenú sieť partnerov s viac ako 4000 autami.

Ocenenie Diamanty slovenského biznisu je jediným rebríčkom na Slovensku, ktorý od roku 2009 mapuje najrýchlejšie zdravo rastúce slovenské malé a stredné spoločnosti bez zahraničného kapitálu na základe ekonomických ukazovateľov.

Zdroj: TASR  Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."