Spravodajstvo
Čas čítania 01:28
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Zamestnávanie ľudí so znevýhodnením je témou panelovej diskusie v Košiciach

Pripravenosťou IT zamestnávateľov ponúkať prácu ľuďom so zdravotným znevýhodnením aj tým, nakoľko sú takíto uchádzači pripravení integrovať sa do pracovného prostredia IT, sa zaoberajú účastníci štvrtkovej panelovej diskusie IT pre všetkých: príležitosť pre každého v Košiciach.

Košice 24. mája (TASR) – Pripravenosťou IT zamestnávateľov ponúkať prácu ľuďom so zdravotným znevýhodnením aj tým, nakoľko sú takíto uchádzači pripravení integrovať sa do pracovného prostredia IT, sa zaoberajú účastníci štvrtkovej panelovej diskusie IT pre všetkých: príležitosť pre každého v Košiciach.
      
Panelová diskusia sa koná v súvislosti s rovnomenným projektom ITrampolína pre všetkých, ktorý realizuje Karpatská nadácia (KN) v spolupráci s viacerými partnermi. “Projekt vytvára príležitosti pre ľudí s telesným postihnutím a sociálnym znevýhodnením nájsť si prácu v IT sektore. Snaží sa odstraňovať bariéry, ktoré znemožňujú integráciu znevýhodnených kandidátov do IT pracovného prostredia,” priblížila projektová manažérka KN v Košiciach Barbara Kollárová.
      
“Bohužiaľ, stretávame sa s tým aj my, aj naši partneri, že po tom, ako sa tí ľudia dokážu vzdelať, lebo mnohí z nich absolvujú celé vzdelávanie, aj vysokú školu, ktorá im vytvorí podmienky, ale potom sa to zabrzdí celé na tom prijímaní do zamestnania. Tam je ten najväčší problém,” skonštatovala pre TASR Kollárová.
      
Panelová diskusia predstavuje podľa jej slov výstupy a poznatky, ktoré boli získané počas implementácie projektu v posledných dvoch rokoch.
      
Svoje prístupy začleňovania znevýhodnených skupín do pracovného prostredia predstavujú organizácie Christliches Jugenddofwerk Deutschland (CJD) z Nemecka, T-Systems Slovakia, IT Services Hungary a Ness KDC. Program doplnia zástupkyne Košického samosprávneho kraja a sociálna psychologička z H.R.M.C. Košice.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."