Spravodajstvo
Čas čítania 01:39
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

BSK podporí projekty a subjekty venujúce sa práci s mládežou

Mestá a obce, ale aj neziskové organizácie, firmy či jednotlivci, ktorí v Bratislavskom kraji tvoria projekty pre mládež, budú môcť požiadať o grant z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS).

Bratislava 14. decembra (TASR) – Mestá a obce, ale aj neziskové organizácie, firmy či jednotlivci, ktorí v Bratislavskom kraji tvoria projekty pre mládež, budú môcť požiadať o grant z Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS). Vyhlásenie výzvy na predkladanie žiadostí o dotácie na podporu práce s mládežou v piatok schválili poslanci Bratislavského samosprávneho kraja (BSK).

Zámerom tejto výzvy je rozvoj systémovej práce s mládežou s cieľom zabezpečiť jej ďalší rozvoj, neformálne vzdelávanie a aktívne využívanie voľného času, ako aj jej participáciu na živote spoločnosti v podmienkach Bratislavského kraja. Žiadosť o dotáciu možno predložiť do 31. januára 2019, pričom sa žiadatelia môžu uchádzať o podporu projektov v štyroch oblastiach – rozvoj informačnej, digitálnej a mediálnej gramotnosti a kritického myslenia, problematika boja proti extrémizmu a radikalizmu, podpora participácie mládeže, vrátane činnosti žiackej samosprávy, a taktiež podpora zameraná na organizovanie pravidelných preventívnych a nízkoprahových aktivít.

Celková alokovaná suma pre túto výzvu je 65.000 eur, minimálna suma o ktorú možno požiadať, je 1000 eur, maximálna suma dotácie v závislosti od počtu zapojených detí a mladých ľudí do projektu je 8000 eur. Žiadatelia sa zaväzujú spolufinancovať celý projekt vo výške minimálne 25 percent celkových nákladov.

Výzva zameraná na prácu s mládežou sa pripája k už vyhláseným výzvam v rámci BRDS. Do 19. decembra je potrebné sa prihlásiť do výzvy v oblasti kultúry, o deň neskôr končí možnosť požiadať o grant vo výzve zameranej na podporu turizmu. Januárové termíny sú určené pre možnosť podania žiadosti o dotáciu v oblasti športu (18.1.2019) a životného prostredia a rozvoja vidieka (31.1.2019).

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."