Spravodajstvo
Čas čítania 00:56
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Akreditačné centrum ZSVTS bolo opätovne potvrdené ako akreditačná agentúra

ZSVTS má medzinárodnú certifikáciu na hodnotenie kvality študijných programov na vysokých školách technického zamerania.

Bratislava 12. augusta (TASR) – Akreditačné centrum Zväzu slovenských vedecko-technických spoločností (ZSVTS) bolo opätovne potvrdené ako akreditačná agentúra. Funkčnosť agentúry na ďalšie obdobie potvrdila organizácia ENAEE (Združenie európskych akreditačných agentúr). Naďalej tak môže potvrdzovať akreditácie pre študijné programy s technickým zameraním.
      
“ZSVTS má medzinárodnú certifikáciu na hodnotenie kvality študijných programov na vysokých školách technického zamerania. Ide o akreditáciu, ktorou sa potvrdzuje, že predmetný študijný program spĺňa podmienky kladené na obdobné študijné programy v rámci Európy,” priblížil Jozef Krajčovič zo ZSVTS.
      
Akreditačné centrum zväzu je podľa jeho slov 14. akreditačnou agentúrou v Európe, ktorá je oprávnená vydávať technickým študijným programom na Slovensku a v zahraničí certifikáty so značkou EUR-ACE. 
      
Vysvetlil, že značka EUR-ACE má garantovať kvalitu inžinierskeho študijného programu a zaisťovať vedeckú a akademickú kvalitu študijného procesu. “Potvrdzuje praktické znalosti a zručnosti absolventov pre ich budúce zamestnanie,” dodal.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."