Spravodajstvo
Čas čítania 01:01
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Rodičia, pozor: od 23. septembra 2020 nemôžete nechať škôlkarov doma pre obavu z korony

Sociálna poisťovňa upozorňuje, že nárok na dávku pandemické ošetrovné od 23. septembra 2020 už nemá rodič, ktorý nedá svoje dieťa do škôlky pre obavy z nákazy novým koronavírusom.

Bratislava 24. septembra (TASR) – Sociálna poisťovňa upozorňuje, že nárok na dávku pandemické ošetrovné (OČR) od 23. septembra 2020 už nemá rodič, ktorý nedá svoje dieťa do škôlky pre obavy z nákazy novým koronavírusom. Rodičia školákov nemajú nárok na OČR v týchto prípadoch už od 1. septembra 2020. Nárok na pandemickú OČR však budú mať naďalej vtedy, ak budú škôlky/školy alebo ich konkrétne triedy uzatvorené na základe rozhodnutia príslušného orgánu. Vyplýva to z novely zákona o sociálnom poistení, ktorý bol 23. septembra 2020 publikovaný v Zbierke zákonov SR po jeho podpise prezidentkou Slovenskej republiky.
      
Novela prináša aj zmenu v doterajšom systéme overovania podmienok nároku na pandemické ošetrovné. Príslušný okresný úrad bude po novom poskytovať Sociálnej poisťovni informácie len o tých deťoch, ktoré sa nezúčastňujú na výchovno-vzdelávacom procese. Doteraz to bolo naopak – úrady nahlasovali zoznamy detí, ktoré do školy/škôlky chodili.
      
Viac informácií tu:   https://www.socpoist.sk/rodic-uz-neziska-pandemicku-ocr–ak-dieta-nec ha-doma-pre-obavy-z-koronavirusu-uwp/68337s#1a   https://www.socpoist.sk/ako-zasielat-zoznamy-deti-a-fyzickych-osob-a- zoznamy-dochadzky/68337s#1b

Zdroj, foto: TASR  

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."