Spravodajstvo
Čas čítania 00:54
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Ministerstvo životného prostredia SR podporí z eurofondov vodárenské projekty, prerozdeliť by sa malo 530.000 eur

Ministerstvo životného prostredia SR podporí z eurofondov koncepčné projekty v oblasti ochrany vôd a vodného hospodárstva.

Bratislava 2. decembra (TASR) – Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR podporí z eurofondov koncepčné projekty v oblasti ochrany vôd a vodného hospodárstva. Z Kohézneho fondu by sa malo prerozdeliť 530.000 eur. Informovalo o tom MŽP na svojom webe.
      
Žiadateľmi môžu byť Slovenský vodohospodársky podnik, orgány štátnej správy, samosprávy, organizácie združenia osôb, neziskové organizácie či nadácie. Pôsobiť musia v tvorbe a ochrane životného prostredia.
      
Projekty by mali riešiť problematické alebo nedoriešené otázky vodného hospodárstva a hľadať nové prístupy v okruhoch zásobovania pitnou vodou, odvádzania a čistenia odpadových vôd, znečistenia vôd, revitalizácie vodných tokov, manažmentu krajiny a adaptácie na zmenu klímy, ako sú povodne a sucho, využívania vôd, rybárstva a rieky Dunaj.
      
“MŽP podporí výlučne tie projekty, ktoré svojimi aktivitami spadajú do vyššie definovaného rámca oprávnenej aktivity,” uvádza sa na webe MŽP.

Zdroj, foto: TASR   

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."