Spravodajstvo
Čas čítania 00:48
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Nový web zhromažďuje informácie o pomoci pre kultúrny a kreatívny priemysel

Ministerstvo kultúry SR spustilo web PomahameKulture.sk. Aktérom v kultúrnom a kreatívnom priemysle má pomôcť zorientovať sa v pomoci, o ktorú si počas pandémie môžu požiadať.
      

Bratislava 26. februára (TASR) – Ministerstvo kultúry (MK) SR spustilo web PomahameKulture.sk. Aktérom v kultúrnom a kreatívnom priemysle má pomôcť zorientovať sa v pomoci, o ktorú si počas pandémie môžu požiadať.
      
Stránka obsahuje správy o aktuálnych výzvach, dotáciách, štipendiách či rôznych projektoch ministerstiev, verejnoprávnych umeleckých fondov, ale i samospráv. Obsahuje tiež sumárne informácie o doterajších podporných výzvach pre oblasť kultúrno-kreatívneho priemyslu (KKP).
      
Ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO) rovnako avizuje, že rezort pracuje na ďalších možnostiach podpory pre jednotlivé segmenty kultúry a KKP. “V úzkej spolupráci s predstaviteľmi kultúry a KKP tvoríme ďalšie formy pomoci, aby boli čo najprístupnejšie a najefektívnejšie pre čo najväčší okruh pracujúcich v tomto sektore,” dodala ministerka.
      
Informácie bude rezort pravidelne aktualizovať.

Zdroj, foto: TASR   

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."