Spravodajstvo
Čas čítania 01:05
Spravodajstvo
Kategória:
Spravodajstvo

Nadácia Eset otvára grantovú výzvu zameranú na boj s pandémiou COVID-19

Nadácia Eset otvára novú grantovú výzvu pre projekty, ktorých cieľom je pomôcť efektívne zvládať pandémiu nového koronavírusu.

Bratislava 3. marca (TASR) – Nadácia Eset otvára novú grantovú výzvu pre projekty, ktorých cieľom je pomôcť efektívne zvládať pandémiu nového koronavírusu. Požiadať o grant v celkovej výške 30.000 eur môžu do konca marca cez webovú stránku nadácie výskumné pracoviská vysokých škôl, neziskové organizácie a občianske združenia, verejné výskumné organizácie a podnikateľské subjekty, ak ide o nekomerčné projekty.
      
Cieľom novej grantovej výzvy je podporiť vznik efektívnych nástrojov, aplikácií a inovácií, vedecko-výskumných prieskumov a analýz na boj proti pandémii a tiež na zníženie jej negatívnych následkov na spoločnosť.
      
“Veríme, že vedci sú tí, ktorí dokážu ponúkať efektívne riešenia a vyviesť spoločnosť z tejto krízy. Preto sme radi, že aj tento rok sme mohli vyčleniť prostriedky na podporu vedy a výskumu,” povedal predseda správnej rady nadácie Miroslav Trnka.
      
Výzva je otvorená prioritne pre projekty so zameraním sa na tvorbu vedecko-výskumných nástrojov na účinné zvládanie pandémie, získavanie epidemiologických dát na zníženie šírenia ochorenia COVID-19 a odborné diskusie na tému dosahu pandémie.

Zdroj: TASR   Foto:  Shutterstock

"Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona."